Ga naar content

Politie zoekt getuigen van woningoverval

Laatste update:

Apeldoorn - Een 68-jarige vrouw is woensdagmiddag 20 maart overvallen in haar woning aan het Schoutenveld. De vrouw raakte daarbij gewond en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen.

Een nog onbekende man kwam dinsdag 19 maart tussen 15.00 en 15.30 uur langs bij de vrouw aan het Schoutenveld. Hij vroeg of hij haar een enquête kon afnemen. Omdat dat het slachtoffer op maandag niet uitkwam werd er voor woensdag 20 maart om 14.00 uur een afspraak gemaakt. De man kwam op dat tijdstip langs en de vrouw liet hem binnen. Toen hij éénmaal binnen was greep hij de vrouw vast en eiste geld. Uiteindelijk vertrok de man en kon de vrouw zelf hulp inschakelen.

De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Mogelijk zijn op dinsdag 19 maart ook andere bewoners van het Schoutenveld of omgeving benaderd door de man voor het invullen van een enquête. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie. Ook personen die woensdag in de omgeving van het Schoutenveld iets gezien hebben dat met de zaak te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen. Bewoners die mogelijk camerabeelden hebben uit deze omgeving vragen wij eveneens om zich te melden. Dit kan door te bellen met de recherche in Apeldoorn via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.
(2019122061)