Ga naar content

Getuigen melden mogelijke vrijheidsbeneming

Laatste update:

Roosendaal - Om 11.15 uur meldden verschillende getuigen, onafhankelijk van elkaar, bij de politiemeldkamer dat er mogelijk een vrouw tegen haar wil was meegenomen in een bestelauto. Dit zou gebeurd zijn op de kruising Burgemeester Freijterslaan / Jan Vermeerlaan in Roosendaal.

Wat de getuigen exact gezien hebben is nog niet bekend, de recherche neemt contact met hen op om hun verklaringen op te nemen. Er is nu ook nog niet bekend wat er precies gebeurd is. Wanneer u informatie heeft over deze mogelijke vrijheidsbeneming en u hebt nog geen contact met de politie gehad, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006).

Witte bestelauto

In eerste instantie werd op Twitter door de politie gesproken dat het om een grijs voertuig zou gaan, later is bekend geworden dat het een witte bestelauto betrof. Het merk van het betrokken voertuig is niet bekend, getuigen noemden meerdere automerken in hun verklaringen. De politie zoekt met alle beschikbare eenheden in Roosendaal en omgeving naar het voertuig. Geprobeerd werd om een van de politiehelikopters mee te laten zoeken vanuit de lucht, maar vanwege de weersomstandigheden bleek dat niet mogelijk. Vandaar dat er op dit moment alleen nog ‘op de grond’ wordt gezocht naar de auto. Dit zoeken gebeurt zowel door opvallende als onopvallende politieauto’s. Ook andere (ons omringende) politie-eenheden zijn in kennis gesteld van de mogelijke vrijheidsbeneming en ook zij kijken uit naar het voertuig.

Het is nog niet bekend wie de bestuurder van de auto is. Vooralsnog staan alle scenario’s nog open. Eén scenario waar rekening mee gehouden wordt is dat het gaat om een incident in de relationele sfeer.

Mocht er meer nieuws bekend worden dan wordt dit bericht geactualiseerd.

Update 14.30 uur

De witte bestelauto waar de politie, en een hoop hulpvaardige burgers, naar op zoek waren is zojuist aangetroffen in Roosendaal. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Het slachtoffer is ook naar het bureau gebracht. Zij zullen allebei worden gehoord door de recherche. Op dit moment is de identiteit van beide betrokkenen nog niet bekend. Later zullen relevante bijzonderheden worden aangevuld.

Update 17.15 uur

De man die is aangehouden betreft een 24-jarige inwoner van Sint Willebrord. De recherche gaat zowel de verdachte als het slachtoffer nog uitgebreid horen over het incident. Het lijkt er nu op dat er een conflict gaande was in de relationele sfeer. Het onderzoek zal zich nu richten op welke strafbare feiten er gepleegd zijn en wat de precieze toedracht van het gebeuren is. Verder zal de recherche getuigen gaan horen over het incident. Daarna wordt overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie over de verdere afhandeling van de zaak.