Ga naar content

Jeugdige overvaller meldt zich na publicatie beelden

Laatste update:

Mierlo - Een nog maar net 15-jarige jongen uit Helmond gaf zichzelf donderdagavond bij de politie aan. Hij pleegde op woensdag 13 maart een overval, maar nadat we beelden van de overval online hadden gezet werd het hem kennelijk te heet onder de voeten.

Die woensdag overviel een jongeman met een mes een tankstation in Mierlo. Hij bedreigde een medewerker en ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Wij publiceerden maandag 18 maart bewakingsbeelden van deze overval op onze website en verspreidden deze via diverse sociale mediakanalen. De beelden werden massaal bekeken en leidden in de afgelopen dagen tot veel reacties. Daarin werd vaak de naam van de verdachte genoemd. Zijn aanhouding stond al op stapel, maar voor het zover kwam koos de jongen eieren voor zijn geld en gaf hij zichzelf aan. Hij werd donderdagavond thuis in het bijzijn van zijn ouders opgepakt.

De jongen zit vast en wordt in de loop van vrijdag uitgebreid gehoord. Een speciale officier van justitie voor jeugdzaken beslist daarna wat er verder hem gaat gebeuren.