Ga naar content

Drie verdachten 24-Oktoberplein niet betrokken

Laatste update:

Utrecht - In het onderzoek naar het schietincident van maandag 18 maart in Utrecht zijn, naast de hoofdverdachte, vorige week drie andere aanhoudingen verricht. De hoofdverdachte heeft inmiddels verklaard alleen gehandeld te hebben. Uit ons grondig onderzoek blijkt dat de drie verdachte mannen uit Utrecht van respectievelijk 23, 27 en 40 jaar oud, op geen enkele manier betrokken zijn bij het incident.

Nieuwe uniform politie

Wat eraan vooraf ging
Op dinsdag 19 maart werden de 23- en een 27-jarige man al heengezonden. Zij werden maandag aangehouden, omdat een speurhond een geurspoor aan trof dat van de rode Renault Clio naar een woning liep. Bij die woning werden de twee mannen aangetroffen. Zoals eerder vermeld, is uit het onderzoek geen enkele betrokkenheid van hen bij het schietincident gebleken en zijn beide mannen geen verdachte meer in het onderzoek.

Ook afgelopen vrijdag werd de eerder aangehouden 40-jarige man heengezonden. Deze man werd dinsdag aangehouden, omdat in zijn woning de 37-jarige verdachte is aangehouden. De afgelopen dagen is diepgaand onderzocht of de man enige betrokkenheid heeft gehad bij het schietincident of dat hij daarbij op enige wijze behulpzaam is geweest. Daar is geen bewijs voor gevonden en de man is dan ook geen verdachte meer.

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@105437/verdachte-0/