Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man probeert ambtenaar aan te rijden, getuigen gezocht

Laatst gewijzigd op:

Hilversum - Op dinsdag 5 maart probeerde een bestuurder van een voertuig een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid (BOA) tussen 16.00 en 16.30 uur aan te rijden op De Kleine Drift in Hilversum, ter hoogte van het Oosterspoorplein. De politie is op zoek naar getuigen.

Nieuwe uniform politie

Op 5 maart was de bewuste BOA aan het werk toen een bus,  waarschijnlijk van het merk Opel, hem passeerde op de Bussumerstraat; een eenrichtingsweg. De BOA wilde na deze manoeuvre de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag omdat hij vermoedde dat de bestuurder wellicht verdwaald was. Toen de bus moest stoppen voor ander verkeer, parkeerde de handhaver zijn dienstauto vóór de bus en stapte hij uit zijn auto. Ondanks dat de mannen oogcontact maakten, gooide de bestuurder zijn auto in zijn achteruit om vervolgens flink gas te geven en vooruit te rijden, vol op de BOA af, die daar klem stond. Gelukkig raakte de bus de BOA op een haar na niet en vervolgde hij zijn dollemansrit richting de Lorentzweg.


Bent u de bestuurder van het voertuig, was u getuige van deze gebeurtenis, of kent u iemand die in een dergelijk busje rijdt, neem dan contact op met de politie in Hilversum.