Ga naar content

Politie onderzoekt mishandeling stappers door taxichauffeur

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oosterhout, Tiel - Afgelopen nacht is in Tiel een 29-jarige taxichauffeur uit die plaats aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij een geweldsincident op de Schapendries in Oosterhout. Twee mannen en een vrouw uit Den Hout, die op zoek waren naar een taxi, zouden daarbij zijn mishandeld. De recherche stelt een nader onderzoek in. Getuigen van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De politie kreeg rond 03.05 uur een melding dat op de Schapendries stappers waren mishandeld door een taxichauffeur. Ter plaatse bleek dat twee manen en een vrouw uit Den Hout een conflict hadden gehad met een taxichauffeur. Zij wilden door hem vervoerd worden. Hij had echter kennelijk aangegeven dat hij afgewerkt was terwijl zijn taxilamp nog brandde. De woordenwisseling zou uitgelopen zijn op een vechtpartij waarbij mogelijk aan de zijde van de chauffeur nog twee personen betrokken waren.

Letsel

Een 24-jarige vrouw werd op haar linkeroog en borst geslagen. Zij werd voor behandeling samen met een 21-jarige man die even knock out raakte voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 27-jarige man werd op zijn linkerwang en jukbeen geslagen.

 

Aanhouding

De 29-jarige taxichauffeur werd later op de nacht in Tiel door de politie aldaar aangehouden. Hij bleek een opgezwollen rechterhand te hebben, hij is daarvoor vanmorgen in het ziekenhuis behandeld.

 

Update

Op 4 maart zijn op last van de officier van justitie nog twee mannen (20 en 26 jaar oud) uit Tiel opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Ze zijn na verhoor op 5 maart weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.