Ga naar content

Getuigenoproep straatroof metrostation Diemen-Zuid

Laatste update:

Amsterdam - Op zondag 3 maart 2019 rond 18:25 uur staat een 20-jarige vrouw op het perron van metrostation Diemen-Zuid aan de Diemerdreef. Ze wacht op Metro 53 richting Gaasperplas, als een jonge man haar kant op komt rennen. Uit het niets grist hij de mobiele telefoon uit haar handen. De politie onderzoek de zaak en komt graag in contact met getuigen van dit incident, één hele specifieke getuige in het bijzonder.

Twee agenten staan bij ingang sprintertrein

Vluchtroute

Direct na de straatroof schreeuwt het slachtoffer de jonge man hard na. Hij rent verder, struikelt bijna, maar herstelt zichzelf. Hij verlaat het metrostation via de trappen aan de achterzijde, via het Roerdompad. Daar loopt hij richting een tankstation, dat zich tegenover de studentencampus in Diemen bevindt. Hier verdwijnt de man uit het zicht.

Belangrijke getuige

Het slachtoffer raakt in gesprek met twee andere vrouwen op het perron. Zij vertellen het slachtoffer dat dezelfde man mogelijk een nepgouden ketting van een andere persoon zou hebben gestolen, kort voordat het slachtoffer werd beroofd van haar telefoon. Graag komen we met dit mogelijke andere slachtoffer in contact. Mogelijk dat hij relevante informatie voor de recherche heeft.

Signalement

De verdachte kan als volgt worden omschreven:

  • Man
  • Tussen de 17 en 22 jaar oud
  • Donker getinte huidskleur
  • Ongeveer 190 cm lang
  • Normaal postuur
  • Donkerblauwe korte jas van dunne stof
  • Zwarte joggingsbroek

Getuigen

De politie hoopt in contact te komen met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord op of in de buurt van het metrostation Diemen-Zuid en wellicht beeldmateriaal tot hun beschikking hebben. Heeft u andere informatie voor de politie die de zaak verder kan helpen? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen.