Ga naar content

Woning beschoten in Zuidoost

Laatste update:

Amsterdam Zuidoost - In de nacht van vrijdag 10 mei 2019 op zaterdag 11 mei 2019 is een woning beschoten aan de Vleutenstraat in Amsterdam-Zuidoost. De politie is op zoek naar getuigen en onderzoekt een mogelijk verband met een eerder incident in dezelfde wijk.

Woning beschoten in Zuidoost

De politie kreeg rond 4.20 uur meldingen dat er zou zijn geschoten op een woning. Ter plaatse bleek er inderdaad door de voordeur van een huis geschoten, waarbij kogels tot in de woonkamer terecht kwamen. Bij de beschieting is gelukkig niemand gewond geraakt.

Getuigenoproep

Kort na de beschieting is een scooter met daarop twee in het zwart geklede mannen gezien. Zij zouden zijn weggereden via Puiflijkpad in de richting van het Reigersbos / Holendrecht. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk deze scooter en de opzittenden tussen 4 uur en 4.30 uur hebben waargenomen in de omgeving van de Vleutenstraat.

Eerder incident

De politie onderzoekt tevens of er een verband bestaat tussen een incident dat afgelopen donderdag plaatsvond in dezelfde wijk. In een auto werden toen twee jerrycans met brandbare vloeistof aangetroffen met daaraan vuurwerk bevestigd.

Getuigen die meer kunnen vertellen over één van beide incidenten dan wel andere informatie willen delen met de recherche, kunnen contact opnemen via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.