Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbrekerswerktuig in auto, 4 mannen aangehouden

Gepubliceerd op:

Swalmen - Bij de controle van een personenauto op de Rijksweg in Swalmen trof de politie maandagmorgen inbrekerswerktuig aan. De vier inzittenden van de auto zijn aangehouden. De politie onderzoekt of het viertal onlangs betrokken was bij een inbraak en of zij zich mogelijk schuldig maken aan mobiel banditisme.

De vier mannen zijn 32, 34, 40 en 65 jaar oud. De twee jongste verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en de andere twee wonen in Venlo.

Mobiel banditisme
Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.