Ga naar content

Man opgepakt voor verduistering paarden

Laatste update:

Oost-, West- en Middelbeers - Afgelopen maandag 13 mei werd een 27–jarige man zonder vast woonadres op een recreatiepark in Oost-, West- en Middelbeers aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting en de verduistering van totaal vier paarden.

Transportboeien op politieauto

De man, die zich opwierp als tussenhandelaar, had afspraken met eigenaren om hun paarden namens hen te verkopen. Drie van deze zaken speelden in de periode december tot april jl. en de vierde zaak dateert uit 2017. De latere benadeelden waren via internet bij hem terecht gekomen. Zij wonen verspreid over ons land. De verdachte verkocht inderdaad deze paarden, maar verdween al snel uit beeld en hield de opbrengst zelf.  Hij gebruikte verschillende namen. Uiteindelijk wisten drie van de vier eigenaren hun dier via-via te traceren en terug te bemachtigen.

Oplichting en identiteitsfraude

Nadat de aangiftes van de eigenaren waren gebundeld was snel duidelijk dat de maandag aangehouden man als verdachte kon worden aangemerkt. In de loop van het onderzoek bleek hij niet alleen in aanmerking te komen voor de verduistering van de paarden, maar ook voor oplichting en Identiteitsfraude. Hij wordt ervan verdacht op meerdere plaatsen te hebben verbleven, zonder te betalen, alhoewel hij het wel steeds deed voorkomen dat hij dit wel had gedaan. Niets bleek minder waar. De man zit vast voor verder onderzoek en verhoor.