Ga naar content

Getuigenoproep poging tot plofkraak

Laatste update:

Soest - Dieven probeerden in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei een geldautomaat aan de Soesterbergsestraat in Soest op te blazen. Dat mislukte. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Even voor 05.00 uur die nacht werd de politie gealarmeerd naar aanleiding van een verdachte situatie bij de geldautomaat. Een getuige zag personen aan de automaat rommelen. Agenten gingen er direct op af en zagen dat het kennelijk ging om een mislukte plofkraak. De daders waren er vandoor gegaan. De politie zette de omgeving van de geldautomaat af voor onderzoek aan de automaat en ontruimde een aantal woningen in verband met mogelijk explosiegevaar. Agenten zochten onder meer met een helikopter de omgeving af naar de verdachten, maar die bleken spoorloos verdwenen.

Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen en de bewoners konden na circa twee uur terug naar huis.

Onderzoek

De recherche stelde sporen veilig en doet nader onderzoek. In verband hiermee roept de politie getuigen en mensen met beelden van de daders op zich te melden.

Signalementen van de verdachten

  • vier personen met twee scooters
  • donkere kleding
  • bivakmutsen.

De politie vraagt

  • Heeft u iets gezien van deze poging tot plofkraak?
  • Heeft u de daders op de vlucht ergens gezien of heeft u camerabeelden waar de verdachten op staan?
  • Weet u wie er achter deze poging tot plofkraak zitten?

Twijfel dan niet, maar bel de politie van Soest 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw informatie ook met ons delen via het tipformulier. Ook uw digitale beeldmateriaal kunt u daarmee naar de politie sturen.