Ga naar content

Rijenaar (33) heeft illegaal vuurwerk en drugs in auto

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Een 33-jarige man uit Rijen is maandag 20 mei 2019 omstreeks 02.10 uur tijdens een routinecontrole op de locatie La Defense (nabij industrieterrein Katsbogte) aangehouden ter zake het rijden onder invloed van drugs en het bezit daarvan. Ook werd in zijn auto illegaal vuurwerk aangetroffen. Op het bureau bleek dat de verdachte ook drugs in zijn onderbroek had verstopt.

Agenten zagen vannacht op de Turnhoutsebaan een personenauto van het merk Volkswagen rijden.  Ze gaven een stopteken waaraan door de bestuurder werd voldaan. De bestuurder bleek voor te komen ter zake het rijden onder invloed van drugs. De agenten vroegen daarop of hij drugs bij zich had. Hij ontkende dat en gaf ook toestemming om zijn auto te doorzoeken.

GHB, amfetamine en vuurwerk

Op de bijrijdersstoel lag een tas met daarin een flacon GHB en twee boterhamzakjes met een pastachtige amfetamine. In de kofferbak lagen 6 stuks illegaal vuurwerk, zogenaamd 4 inch shells. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was van amfetamine. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd.
 

Nog meer drugs

In het cellencomplex bleek dat hij in zijn onderbroek nog vier kleines flesjes GHB en een boterhamzakje met speed/amfetamine verstopt had.  Ook in de slaapkamer van zijn woning is ook nog circa 26 en grammen amfetamine en 4 XTC pillen aangetroffen. Hij ontkent een drugsdealer te zijn. Volgens hem zijn de drugs voor eigen gebruik en vrienden. Hij gaf toe dat hij twee lijntjes amfetamine had gebruikt voordat hij ging autorijden.