Ga naar content

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Kaatsheuvel - Met behulp van een beveiliger heeft de politie zaterdagavond een dronken man aangehouden. Die zou zijn vriendin op straat mishandeld hebben. De beveiliger zag het en greep in.

Op zaterdag 25 mei 2019 om 19.00 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum. Op de Europalaan zou een vrouw door haar vriend mishandeld zijn. Een beveiliger stond erbij en had ingegrepen om erger te voorkomen. De agenten kwam ter plaatse en hielden een 29-jarige man uit Alkmaar aan. Getuigen verklaarden dat de vrouw aan haar haren was getrokken en een stoot met de knie van de verdachte had gekregen. Aan het bureau moest de verdachte blazen. Hij bleek meer dan 800 microgram alcohol in zijn uitgeademde lucht te hebben (1,95 promille).

Geweld onder invloed van alcohol of drugs

Vanaf 1 januari 2017 mag de politie geweldplegers testen op alcohol en drugs. Dit staat in de Wet middelenonderzoek bij geweldplegers. Heeft de geweldpleger alcohol of drugs gebruikt? Dan kan het Openbaar Ministerie (OM) een zwaardere straf eisen. Lees hier meer over dit onderwerp. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/straffen-en-maatregelen/geweld-onder-invloed-van-drugs-of-alcohol)