Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie en BOA's controleren verkeer in Bergen op Zoom en Halsteren

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Halsteren - Woensdag heeft de politie met enkele buitengewoon opsporingsambtenaren verkeerscontroles gehouden op de Van Konijnenburgweg en de Van Heelulaan in Bergen op Zoom en de Halsterseweg in Halsteren.

De eerste controle vond plaats van 8.30 tot 9.45 uur op de Van Konijnenburgweg, welke onder andere gericht was op de verbodszone voor vrachtwagens. Hierna werd tot 12.00 uur gecontroleerd op de de Halsterseweg, waarbij ook gelet werd op de laad- en losplaatsen. Hierna controleerde de opsporingsambtenaren op de Van Heelulaan. De agenten letten bij deze controles vooral op het gebruik van de mobiele telefoon en het dragen van de autogordel. Ook werd met een laserapparaat op de snelheid gecontroleerd.

Resultaat

Door de agenten werden dertien bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, het gebruik van de mobiele telefoon (4x) en het niet gebruiken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze 51 en 58 kilometer per uur reden, waar 30 kilometer per uur was toegestaan. Vijf bestuurders kregen een waarschuwing voor kleine snelheidsovertredingen, het niet tonen van een rijbewijs en losliggende lading.