Ga naar content

Poging beroving Maarn; verdachte opgepakt na uitzending Bureau Hengeveld

Laatste update:
Woordvoering:
Midden-Nederland

Maarn - UPDATE: Op donderdag 31 oktober omstreeks 21.30 uur vond er een poging beroving plaats op de Stationsweg in Maarn. Het 16-jarige slachtoffer werd hierbij hard geslagen op zijn arm door de dader. In de uitzending van Bureau Hengeveld van woensdag 20 november hebben we aandacht besteed aan deze poging tot straatroof. Jammer genoeg hadden we geen beelden van de straatroof maar wel had de verdachte een redelijk opvallend signalement. Dat leverde drie tips op, die naar de verdachte hebben geleid: een 17-jarige jongen uit Maarsbergen. Hij is deze week aangehouden, verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding

Het slachtoffer was op 31 oktober in de avond rond 21.30 met de trein op station Maarn aangekomen en hij probeerde zijn reis naar huis met de fiets te vervolgen. Hij liep de trap af in de richting van de fietsenstalling. Onderaan de trap zag hij een meisje staan maar dit had verder niet zijn aandacht. Toen hij weg wilde fietsen, kwam er een jongen op hem afgelopen en ging voor hem staan. Deze jongen viel op door zijn afrokapsel en fel oranje fiets. Hij zei op dwingende toon tegen het slachtoffer dat hij zijn draadloze oordopjes moest afgeven. Het slachtoffer weigerde dit waarna de dader hem in zijn gezicht probeerde te slaan. Het slachtoffer zag dit aankomen en dook weg. Hierdoor belandde de vuist van de dader op de schouder van het slachtoffer. Vervolgens rende het slachtoffer samen met zijn fiets weg. De dader rende echter met hem mee en trapte meerdere malen tegen de fiets. Toen er een auto aan kwam rijden, staakte de dader zijn achtervolging en rende hij weer terug naar het station. Hij vertrok op een oranje fiets samen met het meisje dat het slachtoffer onderaan de trap had gezien.

Het slachtoffer deed aangifte van deze poging tot beroving. De politie startte uiteraard een opsporingsonderzoek. Dankzij drie tips heeft de recherche inmiddels dus een verdachte in deze zaak kunnen aanhouden. De officier van justitie beslist over zijn vervolging.