Ga naar content

Mogelijk drugsafval gedumpt in Hoeven, getuigen gezocht

Laatste update:

Hoeven - Op verschillende plekken in Hoeven zijn de afgelopen week jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt. De politie vraagt eventuele getuigen van deze dumpingen zich te melden.

Op 8 november jongstleden werden ’s middags in een sloot aan de Brede Balrouw elf vaatjes aangetroffen. In de vaatjes zat vermoedelijk chemisch afval dat afkomstig was van de productie van synthetische drugs. De brandweer is ter plekke gekomen om metingen te doen. Hierna zijn medewerkers van de gemeente gekomen om de vaten door een gespecialiseerd bedrijf te laten opruimen. Mogelijk is door lekkage van de vaten het water in de sloot verontreinigd.

Op zaterdag 9 november werd weer een tiental jerrycans aangetroffen waarin mogelijk chemisch afval zat. Ook nu is dezelfde procedure gestart. Deze keer stonden de vaatjes in de berm, naast de weg op de Oude Bredase Postbaan. De vaatjes zijn geruimd door een gespecialiseerd bedrijf dat de inhoud ook onderzoekt. Dit keer waren er geen aanwijzingen dat de vaten gelekt hadden en de bodem daardoor verontreinigd was.

Op vrijdag 15 november werden in een sloot langs de A-B-weg weer vijf jerrycans met vermoedelijk een chemische stof aangetroffen. Ook nu is niet geconstateerd dat de vaatjes lekten. Nadat deze exemplaren waren ontdekt, zagen brandweerlieden dat er een paar honderd meter verder nog een paar jerrycans waren gedumpt. Wat er exact in de vaatjes zat is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.

 

Meer informatie?

De politie wil graag weten wie er gezien heeft dat de jerrycans daadwerkelijk gedumpt zijn, of wie er meer weet over deze afvaldumping. Getuigen kunnen hun informatie delen via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u wel informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw informatie doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). Vermeld bij contact graag zaaknummer 2019-274800.

Update 21.05 uur

Monsters uit het water van de sloot aan de Brede Balrouw zijn onderzocht en het water uit de sloot blijkt niet verontreinigd te zijn. Deze informatie is zojuist bij de politie bekend geworden.