Ga naar content

Een poging tot brandstichting, diefstallen en een overval op een tankstation in Bureau Brabant

Laatste update:

Helmond, Tilburg, Eindhoven - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 25 november uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder bij een poging tot brandstichting bij cafetaria Spoorzicht in Helmond. Ook tonen wij u herkenbare beelden van verdachten die zich na een eerdere uitzending niet hebben gemeld en besteden we aandacht aan een overval op een tankstation in Eindhoven.

Vuurwerk door brievenbus van cafetaria

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september werd rond 02.00 uur door een jongeman vuurwerk door de brievenbus gegooid van cafetaria Spoorzicht aan de Houtse Parallelweg. De eigenaren van deze cafetaria kregen in de ochtend van zaterdag 14 september de schrik van hun leven, toen ze merkten dat er in de nacht ervoor vuurwerk door de brievenbus was gegooid terwijl iedereen lag te slapen. Ontzettend gevaarlijk! We zoeken in totaal drie personen.

Autodiefstal in Tilburg

Twee autodieven hadden maandag 7 oktober rond 23.10 uur in de Baanderheerstraat waarschijnlijk niet in de gaten dat ze gefilmd werden. De ene man staat die avond vrij goed in beeld, terwijl de andere man met de zwarte bodywarmer met een zaklamp in de auto schijnt. Hij houdt de omgeving in de gaten. Ze hebben hun keus op deze Mercedes Sprinter bus laten vallen. Enkele uren later zijn ze er weer. De man met de bodywarmer geeft nog wat aanwijzingen en dan is de diefstal een feit. Wij zoeken deze twee daders.

Vrouw mishandeld en bestolen in Tilburg

De officier van justitie stelt soms mensen in de gelegenheid zich binnen twee weken bij de politie te melden. Gebeurt dat niet, dan laten we deze mensen herkenbaar in de uitzending zien. De dader in deze zaak kreeg van de officier van justitie twee weken de tijd om zich te melden. Hij wordt gezocht vanwege een diefstal en mishandeling in Tilburg. Hij mishandelde in de vroege ochtend van zaterdag 29 juni een vrouw op de Wittebollestraat na een avond stappen. Na de mishandeling ging hij er even na 07.00 uur met haar telefoon vandoor. Hij heeft zich niet gemeld, dus tonen wij herkenbare beelden.

Diefstal van mobiele telefoons bij Mediamarkt in Tilburg

Ook vier mannen die op dinsdag 11 juni een diefstal pleegden bij de Mediamarkt in Tilburg kregen van de officier van justitie twee weken de tijd zich te melden. Met jassen over de arm liepen ze die dag door de winkel en namen mobiele telefoons mee. Het alarm ging af, maar ze wisten toch aan het personeel te ontkomen. Ook zij hebben zich niet bij de politie gemeld, dus tonen wij herkenbare foto’s van de verdachten.

Overval op tankstation in Eindhoven

Op zondag 6 oktober 2019 werd rond 20.45 uur het Shell tankstation aan de Aalsterweg in Eindhoven overvallen. De overvaller loopt die avond naar binnen, met zijn mes duidelijk in zijn hand en een Jumbo-tas in de andere. Hij loopt meteen door naar de medewerkster en zegt op ferme toon dat hij geld wil hebben. De medewerkster schrikt en loopt meteen achter de toonbank, opent de lade en doet wat de overvaller haar opdraagt. Ze stopt het geld in de gele tas die hij openhoudt op de toonbank. Als hij genoeg heeft, pakt hij z’n mes weer en gaat er vandoor. De dader staat op beeld!

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: