Ga naar content

Politie rolt hennepkwekerij op na tip van burger

Laatste update:

Nijmegen - De politie trof dinsdagavond 19 november een hennepkwekerij en drogerij aan bij een garagebox, gevestigd achter een dierenkliniek aan de Voorstadslaan. Twee personen die aanwezig waren in de garagebox zijn door de politie aangehouden. Een 54- jarige man en een 23- jarige man uit Nijmegen zitten vast voor verder onderzoek.

Aanhouding

Omstanders roken een zeer sterke henneplucht en schakelden de politie in. Agenten ontdekten vervolgens een hennepkwekerij en een hennepdrogerij in één van de garageboxen. In de garagebox troffen zij onder andere ook een groot bedrag contact geld aan en munitiepatronen. Daarnaast vonden de agenten, na doorzoeking van de garagebox onder andere een vermoedelijk gestolen fiets en motorfiets. Deze goederen zijn in beslag genomen. De twee mannen die zich op dat moment in de garagebox bevonden zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. De recherche onderzoekt de rol van de verdachten met betrekking tot de hennepkwekerij en de aangetroffen spullen.

Herken een hennepkwekerij!

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Woonhuizen, bedrijfspanden, garageboxen en leegstaande panden worden vaak gebruikt voor hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade. Niet alleen veroorzaakt het veel schade, maar ook overlast door eventuele lekkage en stank. Een ander teken van een hennepkwekerij in uw nabije omgeving kan ook zijn dat er illegaal stroom wordt afgetapt, dit kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Een hennepkwekerij wordt na onderzoek direct ontmanteld.
Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt of ruikt u elders een sterke henneplucht? Neem dan direct contact op met de politie via 0900- 8844. Anoniem meldingen doorgeven kan uiteraard ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800- 7000.

Meer informatie over illegale hennepteelt? Kijk ook eens op: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

2019516864