Ga naar content

Gewelddadige poging beroving in Utrecht

Laatste update:

UTRECHT - In de late middag van woensdag 20 november werd een 36-jarige vrouw uit Utrecht overvallen door een man. De man dreigde met een vuurwapen. De verdachte ging er zonder buit op een scooter vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Detailopname van uniformen motoragenten

Als een 36-jarige vrouw rond 17:30 uur thuiskomt en haar appartementencomplex aan de Nieuwegracht wil ingaan, wordt zij aangesproken door een man met een hoodie op. De man loopt met haar de centrale hal in en duwt de vrouw tegen de grond. De man richt dan een vuurwapen op haar en probeert dan haar tas stelen. Als het de man dan niet lukt om de tas los te rukken, rent hij naar buiten en vlucht op zijn scooter in de richting van de Dom.

Signalement

De man heeft een slank postuur, is lichtgetint, ongeveer 1.75 meter lang en rond de 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas tot over zijn heupen en had de capuchon met bontkraag over zijn hoofd. Verder droeg hij een skinny jeans. De man sprak Nederlands.

Iets gezien?

De politie zoekt getuigen van dit gewelddadige incident. Heb jij iets gezien of gehoord? Of heb je de scooter vanaf de Nieuwegracht in de richting van de Dom zien rijden? Of is je iets anders opgevallen in de buurt van de Nieuwergracht rond 17:30 uur op woensdag 20 november? Bel dan 0900-8844 of meld anoniem via 0800-7000. Je kan ook gebruik maken van het onderstaande tipformulier.