Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt drie verdachten aan voor ramkraak tankstation

Gepubliceerd op:

Beneden- Leeuwen - Na een ramkraak op een tankstation in Beneden-Leeuwen zijn in de nacht van 24 op 25 november drie mannen opgepakt. Ze worden ervan verdacht dat ze een kluis hebben gestolen. De verdachten zijn twee mannen van 57 en 33 jaar uit Nijmegen en een man van 31 jaar uit Beuningen.

aanhouding

Rond half 1 kregen agenten een melding dat het inbraakalarm afging in het tankstation aan de Van Heemstraweg. Binnen vijf minuten waren de eerste agenten ter plaatse. Ze zagen dat de pui van het tankstation eruit was gereden. Door het Operationeel Centrum (meldkamer) werden andere politieauto’s in de buurt op strategische plekken gezet. Al snel zagen agenten een bestelbusje rijden op de Maas en Waalweg. Het busje viel meteen op, waardoor de agenten het busje in de gaten hielden. Alertheid van de agenten was terecht. Bij de A73 werd het busje aan de kant gezet. Er zaten drie mannen in en agenten vonden inbrekersgereedschap en de kluis die was buitgemaakt bij de ramkraak. Deze spullen worden verder onderzocht. De rol van de drie verdachten worden wordt verder onderzocht. Rond 5 uur meldde zich een getuige dat er een uitgebrand voertuig langs de weg stond in Appeltern. Het zou gaan om een witte bestelbus. Dit is dezelfde bestelbus die is gebruikt bij de ramkraak, eerder die nacht.   
 

 

Getuigenoproep

We komen graag in contact met mensen die meer gezien hebben. Heb je rond middernacht iets verdachts gezien rond het tankstation? Of heb je iets verdachts gezien in de buurt van de afgebrande bestelbus of bij de bestelbus?  Bel ons dan via 0900-8844 of geef een tip door via het formulier op deze site.

(2019525209 SvD)