Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Preventief fouilleren van start in Breda

Gepubliceerd op:

Breda - Afgelopen nacht is de eerder aangekondigde actie van start gegaan, waarbij de politie het uitgaanspubliek preventief mag fouilleren. In eerdere afstemming met de gemeente Breda, het Openbaar Ministerie en de politie is deze maatregel genomen om op die manier inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop is tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.

Tijdens de stapnacht van zaterdag 2 op zondag 3 november ging de actie van start. De politie zette rond middernacht de Visserstraat volledig dicht. Iedereen in die straat werd vervolgens gefouilleerd. Later die nacht volgde de Reigerstraat. Naar schatting zijn ongeveer 1500 mensen aan een fouillering onderworpen. Drie van hen hadden messen op zak die op dat moment niet zijn toegestaan in de binnenstad. Deze messen zijn in beslag genomen. De verdachten kregen een bekeuring en een gebiedsverbod voor de duur van twaalf uur opgelegd.

Samenwerking

Tijdens de nacht in Breda is er samengewerkt tussen de BOA’s van de gemeente Breda, portiers, politie en SOS-teams. SOS is een samenwerking tussen Gemeente Breda, de politie en de horecaondernemers. Samen zetten zij gastheren in om stappers welkom te heten en indien nodig aan te spreken op hun gedrag.