Ga naar content

Grootschalige verkeerscontrole in Limburg

Laatste update:

Limburg - Op verschillende locaties in Limburg vindt er donderdag een grootschalige verkeerscontrole plaats. Agenten van Politie Limburg nemen deel aan deze controle, samen met collega’s van de Landelijke Eenheid en partners RDW, Koninklijke Marechaussee, Douane en GGD.

In totaal gaat het om ruim 320 medewerkers die betrokken zijn bij de controle. Daarnaast nemen collega’s uit België en Duitsland deel aan de controles in Limburg, en zijn er controles over de grens in België en Duitsland. 

Locaties

De grootschalige verkeerscontrole is ingericht op vier locatie in Limburg: Venlo, Maasbracht, Geleen en Heerlen. Bij de verkeerscontrole wordt er o.a. gefocust op diverse criminaliteitsvormen zoals bijvoorbeeld mobiel banditisme op de Limburgse wegen, woninginbraken en ondermijning. Wanneer een voertuig door onze motorrijders uit het verkeer wordt gehaald, wordt de bestuurder naar de controlelocatie geleid, en volgt er een uitgebreide controle. Hier is bijvoorbeeld ook de RDW bij betrokken die naar de technische staat van het voertuig kijkt, maar ook de Koninklijke Marechaussee kijkt mee naar bijvoorbeeld identiteitsdocumenten. 

Samenwerking

Bij deze controle wordt de samenwerking gezocht met de buitenlandse collega’s. Er wordt dan ook op diverse aspecten en locaties samengewerkt met de Duitse en Belgische politie. Ze nemen op verschillende locaties actief deel aan de controles in Limburg, en ook aan de andere kanten van de grenzen worden er verkeerscontroles ingericht.

Resultaten

De controles duren donderdag de gehele middag en avond. Vrijdag volgt in de loop van de dag een nieuwsbericht met de resultaten van de grootschalige verkeerscontrole.

Noot voor media

Er is gelegenheid voor de media om onder begeleiding van een politiewoordvoerder beelden en foto’s te maken van de gezamenlijke controle bij de controlelocatie in Heerlen (locatie is de verzorgingsplaats Tienbaan). De verzorgingsplaats Tienbaan is een Nederlandse verzorgingsplaats aan de A76 Geleen-Aken tussen afrit 7 en de Duitse grens en ligt in de gemeente Heerlen.