Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update 11-11: Vijf aanhoudingen openlijke geweldpleging bijeenkomst anti-zwarte piet

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Vrijdagavond 8 november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting. Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van anti-zwarte piet in de Beatrijsstraat.

Aanhouding

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht. In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer 70 personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield. In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de 13-jaar en 37-jaar en woonachtig in  Den Haag. 

Onderzoek

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad. De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor.

Update maandag 11 november

De 22-jarige man die nog vastzat is zondag heengezonden. Hij is geen verdachte meer in dit onderzoek. De 25-jarige verdachte wordt dinsdag 12 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Update zaterdag 9 november

In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging en de poging brandstichting, waren in totaal vijf verdachten aangehouden. Vandaag is er voortdurend onderzoek gedaan, zo zijn de verdachten uitgebreid gehoord, is er een buurtonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Drie verdachten zijn aan het einde van de dag heengezonden maar blijven wel verdachten in het onderzoek. Twee mannen van 25-jaar en 22-jaar zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat onverminderd door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oproep getuigen

Het rechercheteam is nog wel op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche van bureau Zuiderpark via 0800-6070. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.