Ga naar content

Snelheidsovertredingen, rijden onder invloed en openstaande boetes tijdens verkeerscontrole

Laatste update:

Landgraaf / Kerkrade - Bij een grote verkeerscontrole vrijdagavond en –nacht In Landgraaf en Kerkrade (op en rond de N300) zijn in totaal bijna 2000 bestuurders van voertuigen gecontroleerd op verkeersveiligheidsaspecten. 79 bestuurders begingen een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid betrof 182 km per uur. Ook werden er 19 bestuurders aangehouden die reden onder invloed, al dan niet in combinatie met verdovende middelen.

De opbrengst van de controle van gisteren laat een soortgelijk beeld zien als de voorgaande twee jaren, alleen heeft de politie nu minder verkeersboetes uitgeschreven. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om rijden zonder rijbewijs of rijden met kapotte verlichting. Met het oog op de komende donkere maanden heeft de politie voor dit laatste waarschuwingen uitgedeeld.

Een auto werd onttrokken aan het verkeer wegens een openstaande boete van 15.000  euro.

50 medewerkers van de politie zijn ingezet bij de controle. Speerpunten waren snelheidsovertredingen en alcohol- en verdovende middelengebruik in het verkeer. De actie vindt jaarlijks twee- a driemaal plaats.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: