Ga naar content

Update in onderzoek naar incident op terras

Laatste update:

Deventer - De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het incident op een terras in Deventer. Op zondagochtend kwam er een melding binnen dat er een auto was ingereden op een terras op de Brink.

deventer inrijder terras

Er zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Eén van hen zou de auto bestuurd hebben, dit is een 37-jarige man uit Deventer. Hij werd zondag op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. De andere verdachten zijn 38 en 42 jaar en komen ook uit Deventer. Ze worden alle drie verdacht van poging doodslag of zware mishandeling. De drie verdachten zitten in beperkingen, dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden mogelijk  woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In het onderzoek worden nu camerabeelden bekeken. Door het publiek is al meerdere keren een video gestuurd van een vechtpartij die voor het incident plaatsvond bij een andere horecagelegenheid. Onderzocht wordt of er een verband is tussen die vechtpartij en het incident op het terras. Er raakten vijf mensen gewond. Drie van hen liggen nog in het ziekenhuis.

Update onderzoek
Inmiddels is één verdachte voorgeleid aan de rechter- commissaris en de twee andere verdachten zijn gistermiddag in opdracht van de officier van Justitie heengezonden. De politie is nog druk bezig met het onderzoek. Onder andere het nader veiligstellen en het bekijken van camerabeelden en het horen van getuigen. Het onderzoek naar de openlijke geweldpleging voorafgaand aan het incident wordt nader onderzocht.

Getuigenoproep
De politie wil nog wel graag in contact komen met getuigen die over beeldmateriaal beschikken van de aanrijding. Was u getuige en hebben we nog niet met u gesproken? Of heeft u andere informatie of beeldmateriaal (bijvoorbeeld opgenomen met dashcams), neemt u dan contact op met 0900-8844. Belt u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u gebruikmaken van het online tipformulier om beelden ter beschikking te stellen.