Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigenoproep beschieting bedrijfspand Pieter Calandlaan

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op donderdag 26 september snelt een politieagent zich naar de Pieter Calandlaan in Amsterdam Nieuw-West. Een meldster hoort daar, op de kruising met de Bart Poesiatstraat, rond 02:00 uur in de nacht diverse schoten. De politie komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken.

Politieauto

Na onderzoek van de collega’s blijkt dat een bedrijfspand aan de Pieter Calandlaan meerdere malen is beschoten. De forensische collega’s zijn op het plaats delict direct begonnen met het onderzoek. Diverse hulzen en patronen zijn veilig gesteld en in beslag genomen.

Donker gekleurde scooter

Na het horen van enkele eerste getuigen, wordt duidelijk dat de twee daders in donkere kleding op een donker gekleurde scooter zijn gevlucht in de richting van de Baden Powellweg, over het fietspad van de Pieter Calandlaan.

Getuigenoproep

De recherche komt graag in contact met mensen die zij nog niet gesproken hebben en die getuige zijn geweest van de beschieting. Ook als mensen de twee verdachten op de scooter mogelijk voor of na het incident hebben gezien, horen we dat graag. Beschikt u wellicht over camera of dashcam-beelden of heeft u andere informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het tipformulier in. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie.