Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meerdere diefstallen, een molotovcocktail richting de politie en beroving 91-jarige vrouw in Bureau Brabant

Gepubliceerd op:

Eindhoven, Tilburg, Roosendaal - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 november uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder bij diefstallen in Tilburg. In Roosendaal werd een 91-jarige jarige vrouw het slachtoffer van een brutale straatroof. En tot tweemaal toe werd er een molotovcocktail naar het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid.

Man gooit molotovcocktail naar politiebureau in Eindhoven

De politie zoekt de man die maandagochtend 21 oktober rond 04.00 uur een molotovcocktail tegen het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gooide. Er ontstond een korte, maar felle brand. Een agent wist de brand snel te blussen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Eerder, op zondagochtend 26 mei, gebeurde hetzelfde. Op deze dag werd rond 06.00 uur eveneens een brandende fles naar het politiebureau gegooid. Hij miste de deur en de dader rende snel weg. Van beide dagen zijn er camerabeelden.

 

Vrouw mishandeld en bestolen in Tilburg

De officier van justitie stelt soms mensen in de gelegenheid zich binnen twee weken bij de politie te melden. Gebeurt dat niet, dan laten we deze mensen herkenbaar in de uitzending zien. De dader in deze zaak krijgt van de officier van justitie twee weken de tijd om zich te melden. Hij wordt gezocht vanwege een diefstal en mishandeling in Tilburg. Hij mishandelde in de vroege ochtend van zaterdag 29 juni een vrouw op de Wittebollestraat na een avond stappen. Na de mishandeling ging hij er even na 07.00 uur met haar telefoon vandoor.

Diefstal van mobiele telefoons bij Mediamarkt in Tilburg

Ook vier mannen die op dinsdag 11 juni een diefstal pleegden bij de Mediamarkt in Tilburg krijgen van de officier van justitie twee weken de tijd zich te melden. Met jassen over de arm liepen ze die dag door de winkel en namen mobiele telefoons mee. Het alarm ging af, maar ze wisten toch aan het personeel te ontkomen.

91-jarige vrouw slachtoffer van straatroof in Roosendaal

Een 91-jarige vrouw deed op zaterdag 5 oktober haar boodschappen bij een supermarkt aan de President Kennedylaan. Met de boodschappen en handtas in haar rollator liep ze naar huis. Ze was nog maar net om de hoek als er ineens iemand langs haar liep die haar handtas uit de rollator graaide en er mee vandoor ging. De oude vrouw raakte niet gewond, maar schrok enorm. De dader staat op beeld en wij willen hem vinden.

 

Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.