Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie heeft actiecamera politie aangetroffen?

Laatst gewijzigd op:

Capelle aan den IJssel - Een politieman kwam er donderdag achter dat de actiecamera (GoPro) die hij voor de dienst droeg, weg was. De GoPro raakte, vermoedelijk bij een incident waarbij de agent fysiek geweld moest toepassen, los van zijn uniform. In het tumult van dat incident, bemerkte de agent pas later dat de GoPro weg was. Op de geheugenkaart staan beelden van verschillende inzetten van de afgelopen dagen. De politie vraagt, in het belang van de privacy van de betrokkenen, om bij aantreffen van de camera contact op te nemen met 0900-8844.

Stockfoto van soortgelijke GoPro

De camera zat in een harnas die de politieman draagt en maakt beelden tijdens de dienst. Een nauwkeurige en geschikte selectie van die beelden gebruikt de politie, na toestemming van de direct betrokkenen en het Openbaar Ministerie, om video's te maken over politiewerk.

Afgelopen nacht, kort na het onder controle brengen van een man in Capelle aan den IJssel, bleek dat de camera weg was. Na uitgebreid zoeken, ook met diensthonden, is de camera niet aangetroffen.

Treft u de camera aan? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.

 

*Afgebeelde foto betreft een soorgelijke foto.