Ga naar content

Dodelijk schietincident Imstenrade Amsterdam

Laatste update:

Amsterdam - Vanmorgen heeft er een dodelijk schietincident plaatsgevonden aan de Imstenrade in Buitenveldert. De politie is op zoek naar de verdachte.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, spoed, voorkant, landelijk, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Iets na half acht vanochtend wordt het slachtoffer neergeschoten op straat. De dader vlucht te voet in de richting van de Van Boshuizenstraat. Het slachtoffer wordt ter plaatse door hulpdiensten gereanimeerd maar overlijdt aan zijn verwondingen. De politie start een onderzoek en is op zoek naar de verdachte. 

UPDATE: Het slachtoffer betreft de 44-jarige strafrechtadvocaat Derk Wiersum.

UPDATE: Eerder is gecommuniceerd dat de schutter tussen de 16 en 20 jaar oud zou zijn. De Amsterdamse recherche zet alles op alles om er achter te komen wie verantwoordelijk is voor de dood van Derk Wiersum. Zo is de afgelopen dagen met getuigen gesproken en een buurtonderzoek gedaan. Hieruit is gebleken dat de eerder gecommuniceerde leeftijd van de schutter iets moet worden bijgesteld: hij is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. ZIjn verdere signalement luidt: slank postuur, ong. 1.75 meter lang, in het zwart gekleed (droeg hoodie). 

Getuigenoproep

De recherche wil weten wie de verdachte is. Heeft u iets gezien of gehoord, of andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=https://twitter.com/i/status/1174307061011767298