Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dodelijk schietincident Langbroekdreef

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Vanavond heeft er een dodelijk schietincident plaatsgevonden aan de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Er is geschoten op een personenauto met één inzittende. De schutter zat samen met een ander persoon op een motorvoetuig en zijn na het lossen van de schoten op de vlucht geslagen. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.

Detailopname surveillancewagen

Rond half negen worden er meerdere schoten gelost op een auto aan de Langbroekdreef ter hoogte van de brandweerkazerne Anton. Deze auto komt tot stilstand tegen de voorgevel van de brandweerkazerne. De verdachten vluchten op een tweewielig motorvoertuig vermoedelijk in de richting van de Gooiseweg. Het slachtoffer wordt gereanimeerd door de brandweer daar ter plaatse en meerdere hulpdiensten worden ingezet. Het slachtoffer overlijdt kort daarna aan zijn verwondingen. De politie is ter plaatse een onderzoek gestart en heeft een ruime plaats delict afgezet. 

UPDATE:

Het overleden slachtoffer betreft de 32-jarige Kelvin Maynard. 

UPDATE:

Volgens nieuwe informatie is het goed mogelijk dat het voertuig van het slachtoffer al vanaf het Wethouder de Roosplein is achtervolgt. Hierna zou het voertuig de Valburgdreef op zijn gereden en daarna in de richting van de Langbroekdreef. Politie is op zoek naar getuigen die dit mogelijk hebben gezien.

UPDATE:

Uit onderzoek is gebleken dat bij het schietincident een (motor)scooter met twee of drie wielen is gebruikt. Deze scooter is na het incident weggereden vanaf de Langbroekdreef in de richting van de Gooiseweg. In de buurt van het viaduct van de Gaasperdammerweg zou een auto met blauwe kentekenplaten (vermoedelijk een taxi) hard voor deze (moter)scooter hebben moeten remmen. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar de bestuurder van dit voertuig en wil hem/haar graag spreken. Als de bestuurder zichzelf of iemand de bestuurder herkent in deze oproep, kan er gebeld worden naar de volgende nummers: binnen kantoortijden op 088-1691061 en buiten kantoortijden met: 06-18621318. 

Getuigenoproep

De verdachten waren zwart gekleed en reden op een zwart tweewielig of driewielig motorvoertuig. De politie is op zoek naar deze twee personen. Heeft u iets gezien of gehoord, of andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.