Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie dakdekkers beschoten, twee mensen aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Etten-Leur - Maandagmiddag zijn enkele dakdekkers, welke op een woning aan de Marterhof aan het werk waren, door meerdere mensen onder vuur genomen. De politie heeft tot nu toe twee mensen aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.00 uur. Nadat de werknemers onder vuur werden genomen, vluchten ze weg. Voor zover nu bekend raakte niemand gewond. Een slachtoffer heeft zich bij de politie gemeld. Andere slachtoffers zijn nog niet bij de politie bekend. In een woning aan de Egelhof zijn een man en een vrouw aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.

Politieonderzoek

In de buurt van de woning aan de Masterhof en op nog enkele plaatsen in deze buurt heeft de politie enkele hulzen gevonden. Deze plaatsen zijn afgezet en een forensisch medewerker stelt een sporenonderzoek in. Aan de Egelhof zoekt de politie ook met een speciale vuurwapen hond. De politie verhoort ook diverse mensen, die getuigen zijn geweest van het voorval.

Weet u meer over dit incident of de daders?

De politie is nog op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten en die nog niet met een agent hebben gesproken.. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Update woensdag 25 september 2019

De politie heeft inmiddels de twee dakdekkers die uit de Oekraïne komen gesproken. Ook is hun Duitse werkgever gehoord die samen met de Nederlandse opdrachtgever ter plaatse was. Er is aangifte gedaan.  Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat het vermoedelijk om vier daders gaat, twee mannen en twee vrouwen.  De twee aangehouden verdachten zitten nog vast.

De politie is nog op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten en die nog niet met een agent hebben gesproken.. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

 

Update woensdag 9 oktober 2019

Dinsdagochtend  8 oktober 2019 zijn twee verdachten aangehouden in verband met dit schietincident. Het gaat om een 45-jarige vrouw en een 61-jarige man uit Ossendrecht. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten in beperkingen.  Van de eerder aangehouden verdachten zit  een 63-jarige man uit Etten-Leur nog in voorarrest, de 60-jarige vrouw uit Etten-Leur is inmiddels vrijgelaten.  Vanwege de opgelegde beperkingen geeft de politie verder geen informatie over de voortgang van het onderzoek.