Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongen met balletjespistool aangehouden

Gepubliceerd op:

Prinsenbeek - Een 17-jarige jongen uit Breda is afgelopen nacht, dinsdag 24 september, aangehouden nadat agenten in zijn scooter een nepwapen aantroffen.

Agenten kregen rond 03.10 uur een melding dat er twee jongens met een scooter nabij het spoor aan de Spoorstraat stonden. Agenten zijn er naar toe gegaan en hebben de jongens gecontroleerd. In de buddyseat vonden ze een wapen wat later een balletjespistool bleek te zijn. Het nepwapen is in beslag genomen. De Bredanaar is aangehouden en overgebracht naar een politiecel voor verhoor. 

 

Nepwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Iedereen met een nepwapen is strafbaar. Meer informatie over nepvuurwapens is te vinden op de speciale themapagina over nepvuurwapens op politie.nl.