Ga naar content

Politie zoekt agressieve automobilist

Laatste update:

Amsterdam - De politie is op zoek naar een verdachte die op dinsdag 27 augustus 2019 in de Coentunnel een vrachtwagenchauffeur bedreigt in het verkeer.

Politielogo op zijkant politieauto

Rond 06.40 uur rijdt de 46-jarige vrachtwagenchauffeur vanaf de A10 uit Amsterdam Noord door de Coentunnel als hij wordt ingehaald door een donkerblauwe personenauto. Hij geeft lichtsignalen aan de auto en claxonneert vanwege asociaal rijgedrag. De auto manoeuvreert zich dan voor de vrachtwagen en remt vermoedelijk opzettelijk. De vrachtwagen moet uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto opent dan zijn raam aan de bestuurderskant en gooit een fles tegen de voorruit van de vrachtwagen. Daarna volgen nog een aantal van deze provocerende acties door de verdachte totdat de vrachtwagenchauffeur besluit zijn voertuig aan de kant te zetten. De verdachte stopt ook en komt zijn auto uit om vervolgens met blote vuisten in te slaan op de voorruit van de vrachtwagen. Ook vernielt hij een buitenspiegel. Als de chauffeur zijn telefoon pakt om de politie te bellen maakt de verdachte zich snel uit de voeten en rijdt met hoge snelheid verder over de A5 richting Den Haag.

Signalement

De verdachte heeft een lichte huidskleur, heeft lichtblond/lichtrossig haar en is rond de 1.85 meter lang. De donkerblauwe auto is mogelijk van het merk Opel of Ford. De politie wil graag weten wie deze man is. Heeft u iets gezien of dashcambeelden die kunnen bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier. Via het tipformulier kan men ook beelden ter beschikking stellen van de politie.