Ga naar content

Twee verdachten aangehouden voor bedreiging en belemmering agenten

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Na diverse meldingen van een overlastpleger aan het Koningsplein zijn donderdagavond 5 september twee verdachten aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette een man zich hevig en bedreigde hij een agent. Een vrouw is aangehouden voor het belemmering van een agent tijdens de aanhouding.

Donderdagmiddag rond 14.15 uur kwam de eerste melding binnen van een mogelijk conflict bij een winkel aan het Koningsplein. Een medewerker van deze winkel verklaarde dat hij werd bedreigd. Terwijl agenten ter plaatse waren werd er gebeld naar de winkel en werden er wederom bedreigingen geuit.

Tweede melding

Rond 19.15 kwam er een nieuwe melding binnen betreffende dezelfde winkel. De personen die eerder een bedreiging via telefoon hadden geuit, waren nu aanwezig bij de winkel. De agenten zagen een 48-jarige Tilburger richting de winkel lopen en hoorden hem diverse bedreigingen uitten. Een 31-jarige vrouw bleef in de auto zitten.

Een agent probeerde de man tot bedaren te brengen, echter bleef hij richting de winkel lopen. Hij is daarop op de grond gelegd, hij bleef proberen om richting te winkel te gaan. Na een waarschuwing van de agenten besloot de man om een agent te bedreigen, waarna hij is aangehouden. Hij bleef zich ook tijdens zijn aanhouding verzetten.

De vrouw probeerde de agenten van de man af te trekken en begon hen ook te beledigen. De Tilburgse is aangehouden voor ambtsbelemmering en belediging van een ambtenaar in functie.