Ga naar content

Poging overval op cafeteria

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Een gillende medewerker kon voorkomen dat zondagavond 8 september een cafetaria aan de Jupiterstraat werd overvallen. De drie jongens schrokken en zijn weggerend. Meerdere eenheden zijn ter plaatse gegaan maar hebben de jongeren niet meer aangetroffen.

Rond 21.10 uur liepen drie jongens de cafetaria binnen. Zij droegen een masker. De drie verdachten kwamen binnen waarna de medewerker wegrende. Een van de jongens had een slagwapen bij en sloeg daarmee op de balie. Zodra de medewerker hard begon te schreeuwen en om de politie riep, renden de jongens weer naar buiten.

Diverse eenheden waren snel ter plaatse en hebben, samen met een speurhond, de buurt uitgekamd. Hierbij hebben zij maskers en een slagwapen gevonden in de Marsstraat. Deze zijn veiliggesteld voor onderzoek, hieruit moet blijken of deze gebruikt zijn bij de poging overval. De drie jongens zijn echter niet meer aangetroffen.

Signalement

De drie jongens zijn vermoedelijk allen rond de 20 jaar en droegen allen hoodies en een donkere trainingsbroek. Heeft u iets gezien ten tijde van het incident, neem dan contact op met de politie:

- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Heeft u camerabeelden van de openbare weg in de omgeving meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)