Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

3D-aangifteloket nu ook in Goes

Laatst gewijzigd op:

Goes - Vanaf dinsdag 14 april neemt de politie in het politiebureau aan het Valckeslotlaan 6 in Goes ook 3D-aangifte op. Burgers kunnen daarvoor via 0900-8844 een afspraak maken.

Slachtoffers van een misdrijf kunnen via 0900-8844 een afspraak maken om aangifte via de telefoon of via het 3D aangifteloket te doen. In het 3D-aangifteloket doet de aangever via een beeldscherm in persoon aangifte bij een politiemedewerker die op een andere locatie zit. Deze medewerker opent op afstand de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuis gestuurd. Het loket is tussen 08.00 en 22.00 uur beschikbaar. Andere manieren om aangifte te doen zijn via internet, persoonlijk aan het politiebureau of thuis.

Aangifte via Internet

Aangifte doen van een eenvoudig misdrijf met onbekende dader gaat via Politie.nl. De politie werkt met DigiD én een zogeheten sms controle als extra beveiliging. Met deze extra beveiliging zijn de gegevens veilig. Veel Nederlanders hebben al DigiD. Het aanvragen duurt drie dagen. Daarna moet de controle via sms vanuit het DigiD-account ingesteld worden en dat kost ook drie dagen. Of download de DigiD-App. Het is handig om dit vooraf te regelen, zodat aangevers direct aangifte kunnen doen.

Aangifte van zwaardere zaken of met bekende dader

Als er vermoedens zijn wie het misdrijf gepleegd heeft, of als het gaat om een ernstig delict, bel dan 0900-8844 om een afspraak te maken. Onze medewerkers bespreken de zaak vooraf door. Zo kan ook een tuchtcollege of het meldpunt Anti-Discriminatie helpen om een probleem op te lossen.

Rechten bij aangifte doen

Iedere aangever heeft rechten. Dit is binnen Europa geregeld. Het gaat bijvoorbeeld over het recht op een tolk of recht op contact met de verdachte. Bel bij twijfel altijd naar 0900-8844.

Locaties

Met de 3D-aangifteloketten in politiebureaus biedt de politie een mogelijkheid om op afspraak aangifte te doen. Andere manieren zijn via internet (Politie.nl) en op afspraak via telefoon, aan het bureau of thuis. Het hangt af van het misdrijf. Fietsendiefstal zonder een bekende dader kan via internet, maar voor een fietsendiefstal met bekende dader plannen we een aangiftegesprek in. Slachtoffers kunnen altijd overleggen met onze medewerkers van het Regionaal Servicecenter (0900-8844) op welke wijze en wanneer aangifte mogelijk is. Ook bij problemen met het inloggen op Politie.nl helpen zij u verder.

U kunt op dit moment op drie locaties in Zeeland aangifte doen via een 3D-loket:

  • Goes, Valckeslotlaan 6,
  • Terneuzen, Rosegracht 15,
  • Vlissingen, Breestraat 15.