Ga naar content

Getuigen gezocht: brandstichting zendmasten Van Bleiswijkstraat

Laatste update:

Amsterdam - Zaterdagochtend 18 april 2020 waren twee zendmasten op een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat in Amsterdam-West het doelwit van brandstichting. Een van de masten is daadwerkelijk in brand gestoken, bij de ander bleef het bij een poging. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Rond 05.00 uur gaf een melder aan vuurverschijnselen op het dak van de parkeergarage te zien. Ter plaatse bleek een zendmast aldaar in brand te staan. De brand kon snel worden geblust en daarop volgend onderzoek wees uit dat het naar alle waarschijnlijkheid om brandstichting gaat. Ook werd duidelijk dat geprobeerd was een andere zendmast op de parkeergarage ook in brand te steken.

Informatie delen

Een Amsterdams Team Groot Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de brandstichting en spreekt graag met mensen die meer weten:
- Heeft u iets gezien of gehoord van de brandstichting, maar nog niet met de politie gesproken?
- Heeft u zaterdagochtend vroeg iets opvallends/verdachts gezien in de omgeving van de Van Bleiswijkstraat? De parkeergarage bevindt zich tegenover het Westerpark, vlakbij begraafplaats Vredenhof.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan personen met jerrycans.
- Heeft u informatie over een mogelijke verdachte of  mogelijke verdachten?
Bel dan met 0900-8844 of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.

Oproep tankstationhouders

De politie roept tankstationhouders in Amsterdam op alert te zijn op personen die jerrycans vullen en eventuele verdachte situaties te melden.

Onderzoek brandstichtingen zendmasten

In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen er voor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De eenheden waarin de branden plaatsvonden en de Dienst Landelijke Recherche doen gezamenlijk onderzoek. Een overzicht van alle branden en beelden van een verdachte vindt u hier: https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/14/11---politie-onderzoekt-zendmastbranden.html.