Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee mannen aangehouden voor bezit vuurwapen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft maandag 20 april 2020 twee Amsterdammers aangehouden in een woning aan de Adolf van Nassaustraat. Het duo wordt verdacht van (verboden) wapenbezit.

Via een melding van een burger kwam aan het licht dat in een woning aan de Adolf van Nassaustraat mogelijk een vuurwapen zou liggen. Alle reden voor de politie om rond het middaguur direct een instap in de woning te doen. Bij de instap werden twee mannen - van respectievelijk 33 en 51 jaar oud - aangehouden. Tijdens hun fouillering troffen agenten geen vuurwapen aan, bij de zoektocht in het betreffende pand werd wel een wapen aangetroffen. 

Vuurwapendeskundige

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het vuurwapen is door een vuurwapendeskundige meegenomen voor nader onderzoek. 

Melden verdachte situaties loont

Burgers kunnen anoniem informatie verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Ook online melden is mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. De anonimiteit van de melder is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een zaak. Bellers hoeven hun naam dus niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. Als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding direct door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.