Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft vandaag in de omgeving van het Westelijk Havengebied 70 taxivoertuigen in beslaggenomen. Deze auto’s stonden op de openbare weg terwijl de kentekens waren geschorst en niet tegen wettelijke aansprakelijkheid waren verzekerd. De eigenaren hebben 14 dagen de tijd om de auto’s te verzekeren en op te halen bij de politie, daarmee vervalt tevens de schorsing.

taxi

Het Taxiteam van de Dienst Infrastructuur stelde deze overtredingen vast. Het betroffen voertuigen van meerdere taxibedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen. Meerdere hiervan zijn uit andere delen van het land. Tegen de eigenaren is een proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s zijn in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein.

Op dit moment schorsen veel taxiondernemingen het kenteken en zetten de verzekering stop. Dat is gelet op de huidige situatie begrijpelijk. Het schorsen van een kenteken is een regeling die door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mogelijk is gemaakt als een auto langere tijd niet in gebruik is. Voorwaarde is wel dat de auto niet op de openbare weg rijdt of staat. Veel bedrijven houden zich hier aan.

De politie zal blijven optreden in situaties waarin dit niet het geval is. Ook tegen het rijden met een geschorst kenteken al dan niet zonder geldige verzekering treedt de politie uiteraard op.