Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Autobranden in onderzoek

Gepubliceerd op:

Arnhem - In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.55 uur gingen politie en brandweer na een melding van brand naar de Schutterstraat. Ter plaatse bleek dat er drie brandhaarden waren, twee op de Schutterstraat en één op de Rosendaalsestraat. Rond 01.45 uur kwam nog een autobrandmelding binnen in de wijk Presikhaaf. Dat leidde tot gedeeltelijke evacuatie van een appartementencomplex. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek.

Toen politieagenten op de Schutterstraat aankwamen bleek er een matras in brand te staan, naast een afvalcontainer. Verderop in de straat brandde een papiercontainer die tegen een woning aan stond, die een agent met een poederblusser direct wist te blussen. Onderweg hadden de agenten al gezien dat er ook brand woedde op een parkeerplaats aan de Rosendaalsestraat; daar bleken twee auto’s in brand te staan. De brandweer heeft deze geblust, evenals de brandende matras.

Extra uitgebreid buurtonderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart, heeft met enkele getuigen gesproken en meerdere personen gecontroleerd die zich in de omgeving ophielden. In alle gevallen van afgelopen nacht is er vermoeden van brandstichting en is inmiddels aangifte opgenomen. Agenten hebben in de betreffende straten buurtonderzoek gedaan, maar in het belang van naar boven halen van zoveel mogelijk bruikbare informatie en tips wordt in de wijdere omgeving via Burgernetmail een digitaal buurtonderzoek gedaan. Houd uw e-mail in de gaten, iedereen die is aangesloten op Burgernet krijgt dit op korte termijn toegestuurd.

Gevaarlijk

Al langer zijn er regelmatig autobranden in Arnhem. De branden vinden vooral plaats in woonwijken, wat de nodige gevaarzetting met zich mee kan brengen. Daar is de brand van afgelopen nacht aan de IJssellaan in Presikhaaf een duidelijk voorbeeld van. Een geparkeerde auto onder de appartementen werd in brand gestoken. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar adviseerde de politie vanwege rookvorming die de flat inging, om over te gaan tot evacuatie. In totaal werden zo’n 40 woningen ontruimd. Na metingen door de brandweer konden de bewoners weer terug naar hun appartement. Niemand raakte gewond.

De politie stelt verder onderzoek in naar de brandstichtingen. In het onderzoek wordt uiteraard ook gekeken naar de acht autobranden eerder deze week in Arnhem-Noord, in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april.

Hoe kun je helpen autobranden tegen te gaan?

De politie doet volop onderzoek wie verantwoordelijk is voor de diverse autobranden. Getuigen van de brandstichtingen afgelopen nacht die nog niet met politie hebben gesproken, worden verzocht om informatie door te geven aan de Districtsrecherche in Arnhem, via telefoonnummer 0900-8844. Dit geldt ook voor wie camerabeelden heeft; deze zijn te uploaden via onze site politie.nl. Wil je liever anoniem informatie doorgeven, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tot slot, wees alert op verdachte situaties, vooral bij auto’s. Bij spoed of heterdaad, bel 112.

2020179562+843+790+739 ^MJV