Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Minderjarige aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag

Laatst gewijzigd op:

Almkerk en Sleeuwijk - Agenten hebben in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april 2020 rond middernacht op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk een minderjarige jongen aangehouden die in een auto met een zogenaamde landbouwstatus met hoge snelheid door Almkerk reden. De bestuurder is een 17-jarige jongen uit Waardhuizen.

Een surveillerende politieagent zag in de nacht van vrijdag op zaterdag kort voor middernacht een auto met een zogenaamde landbouwstatus met hoge snelheid, ongeveer 100 km/uur, over de Woudrichemseweg in Almkerk rijden. Een auto met een dergelijke status mag maximaal 45 km/uur rijden. De agent besloot de auto plus inzittenden te controleren.

Auto en rijbewijs

Omdat de bestuurder niet reageerde op het stopteken, zette de agent eerst het zwaailicht en later ook de sirene aan. Ook dit zorgde er niet voor dat de bestuurder van de auto naar de kant van de weg ging. Inmiddels reed hij met een snelheid van zo’n 80 km/uur over de Uppelse Hoek. Daarna ging het met te hoge snelheid via De Omloop, de Bloemweg en de Veldweg richting De Tol en de Rijksstraatweg, in de richting van Sleeuwijk. Op de Rijksstraatweg heeft de politieagent de bestuurder van de vluchtauto, samen met een politieagent in een inmiddels tweede politieauto, kunnen klemrijden en aanhouden. In de auto zat ook een 16-jarige jongen uit Almkerk.  
De auto is in beslag genomen, het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege te hard rijden en het negeren van het stopteken. Ook wordt hij bekeurd omdat hij nergens richting aangaf. Tot slot vragen de politiemensen het CBR om onderzoek te doen naar de rijvaardigheid van de verdachte. In de loop van de nacht zijn de twee jongens weer in vrijheid gesteld.