Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie jongens betrapt tijdens stelen scooter

Gepubliceerd op:

Den Haag - Drie jongens probeerden woensdagavond 2 april een scooter te stelen die stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Leyweg. Zij werden betrapt door een oplettende omstander, die direct de politie belde.

Politieauto met zwaailicht

Rond 19:00 uur belde de melder 1-1-2 en vertelde dat de jongens zich verdacht gedroegen bij de scooter. Agenten die in de buurt waren gingen direct naar het parkeerterrein toe. De jongens waren niet meer op het parkeerterrein, maar na enige tijd zoeken zagen agenten op de Leyweg drie jongens lopen die aan het signalement voldeden. Toen de jongens de agenten zagen zetten zij het op een lopen.

Een van de jongens, een 15-jarige Hagenaar, kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Na enige tijd zoeken kon ook de tweede verdachte, een 15-jarige Hagenaar worden aangehouden op de Dwingelostraat. De derde verdachte werd niet meer gevonden. De twee verdachten zijn naar een politiebureau gebracht waar zij worden gehoord. De eigenaar van de scooter heeft aangifte gedaan.

Ziet u iets verdachts? Bel 1-1-2

Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid!