Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Brand in zendmast, politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Standdaarbuiten - Een zendmast aan de Langeweg Noord was afgelopen nacht woensdag 29 april 2020 doelwit van mogelijke brandstichting. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Er werd een kleine brand rond 23.30 uur gemeld bij de politie. De brandweer kon de brand snel blussen. De zendmast is daarna door de politie onderzocht. Het vermoeden bestaat dat de brand in de zendmast is aangestoken.

Weet u meer over deze brandstichting?

Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.  

Ziet u een verdachte situatie bij een zendmast, bel dan direct 112.

Landelijke co├Ârdinatie

Het in brand steken van de zendmasten is zorgelijk en onacceptabel. De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang. De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant onderzoekt de brand in Standdaarbuiten. De Landelijke Eenheid co├Ârdineert en onderzoekt het mogelijk crimineel netwerk dat erachter zit.