Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuige meldt verdachte situatie

Gepubliceerd op:

Roosendaal - Een getuige belde vannacht naar de politie omdat hij een verdachte situatie zag gebeuren op de parkeerplaats bij winkelcentrum Rosada. Een zwaar beschadigde personenauto reed de parkeerplaats op, de bestuurder stapte uit de auto en even later kwam een andere auto hem ophalen. De beschadigde auto liet de man achter op de parkeerplaats.

De getuige gaf het signalement en de omschrijving van de tweede auto door aan agenten. Deze auto werd een paar minuten later door surveillerende agenten stilgezet in de Sint Josephstraat in Roosendaal. De bijrijder, die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement, moest een blaastest ondergaan omdat hij zichtbaar onder invloed was van alcohol. Dit weigerde de man.

Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Ook die weigerde hij te doen. De man beledigde de politieagenten en vertoonde recalcitrant gedrag. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en hij is ingesloten in een politiecellencomplex.

Auto-onderdelen teruggevonden op snelweg

De zwaar beschadigde auto werd weggesleept door een takelbedrijf en zal verder onderzocht worden door de politie. Uit een eerste onderzoek bleek dat de auto wat essentiële onderdelen miste. Die zijn teruggevonden op de A58. Mogelijk heeft de man, terwijl hij onder invloed was van alcohol, een ongeval gehad en is hij weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dit wordt door de politie verder onderzocht.

De aangehouden verdachte, een 25-jarige man met een onbekende woonplaats, zit nog vast en mag zaterdag een verklaring afleggen. Ook wordt de man dan gehoord over de beledigingen die hij uitte naar de agenten, zij hebben aangifte gedaan.