Ga naar content

Grote asbestdumping, plofkraken en een woningoverval in Bureau Brabant

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Waspik, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Roosendaal - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 20 april uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een woningoverval in Valkenswaard. Maar ook zoeken we de daders van een grote asbestdumping in Waspik, een diefstal in Roosendaal, meerdere plofkraken in Brabant en een hoestende man die corona zegt te hebben in Eindhoven.

Asbestdumping in Waspik

Een grote asbestdumping vond er plaats op vrijdagavond 31 januari 2020 op de Polanenweg in Waspik. Een melder die zijn hond uitliet trof de dumping aan en waarschuwde de politie. De dumping vond plaats vlakbij afslag Waspik langs de A59, waar iemand een grote zak dumpte met ongeveer 12.500 kilo aan gevelplaten met asbest. De platen zijn snel verwijderd, maar we zoeken nog steeds naar de dader. Officier van Justitie Astrid Rijsdorp geeft in de uitzending een toelichting over de aanpak door het Openbaar Ministerie van dit soort zaken. 

Plofkraken in Waalwijk, Kaatsheuvel en Uden

In de regio vonden er afgelopen tijd meerdere plofkraken plaats. Dit gebeurde op 26 maart 2020 op de Taxandriaweg in Waalwijk, op 30 maart 2020 op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en op 3 april 2020 op de Promenade in Uden. Wij zoeken deze daders!

Diefstal en frauduleus pinnen in Roosendaal

Toen een man op dinsdag 18 juni 2019 rond 18.15 uur zijn scooter parkeerde aan de Uniestede in Roosendaal, zag iemand kans om zijn tas te stelen. In zijn tas zat onder andere zijn bankpas. Niet veel later werden er in Roosendaal twee transacties gedaan met de gestolen pinpas. De dader staat op beeld.

Woningoverval in Valkenswaard

In de nacht van 6 november 2019 werd de 54-jarige bewoner van een huis aan de Wolbergstraat overvallen. De man kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. Een buurtbewoner alarmeerde de politie toen zij uit de woning van het slachtoffer iemand om hulp hoorde roepen. Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man. De man werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee, donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Wij zoeken deze daders.

Coronahoester in Eindhoven

Het gebeurde op dinsdag 24 maart rond 15.00 uur bij de ijssalon op het Franz Leharplein in Eindhoven. Een vrouw wilde een ijsje kopen, maar kreeg een corona-gerelateerd conflict met een man. Vervolgens hoestte de man opzettelijk in de nek van de vrouw en zei: “Ik heb gehoest, ik heb het en nu heb jij het ook.” We hebben hem op beeld.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: