Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man gewond bij schietincident Vechtstraat

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag 26 augustus heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Hierbij is één man gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Vechtstraat Ansterdam

Rond 04.00 uur komen er bij het operationeel centrum meerdere meldingen binnen. De melders vertellen meerdere schoten te hebben gehoord in de Vechtstraat. Wanneer agenten ter plaatse komen, zien zij kogelinslagen bij een woning aan de Vechtstraat. In de woning treffen zij een gewonde man aan. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Forensische Opsporing heeft vannacht een uitgebreid onderzoek verricht in de Vechtstraat en samen met de recherche onderzoeken zij wat de mogelijke aanleiding is geweest van het schietincident.

In de middag ervoor rond 15.45 uur heeft er ook een schietincident plaatsgevonden in de Vechtstraat. Lees hier het persbericht. Dit slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Er wordt onderzocht of de twee incidenten een verband met elkaar hebben.

Getuigenoproep

De recherche wil graag mensen spreken die getuigen zijn geweest of meer informatie hebben over de twee incidenten. U kunt daarvoor contact opnemen via 0900-884 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook mensen die beelden hebben, gemaakt met smartphone, een beveiligingscamera of dashcam, worden gevraagd deze ter beschikking te stellen aan de politie. Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.