Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten aangehouden na mislukte vluchtpoging

Laatst gewijzigd op:

Maastricht - Vrijdagmiddag probeerden twee verdachten een aanhouding te ontwijken door pogen te vluchtten op het moment van de aanhouding. Beide verdachten zijn desondanks aangehouden. Bij het incident raakten twee politiemedewerkers lichtgewond.

Rond 15.00 uur wilde een onopvallende eenheid van de politie twee personen aanhouden in verband met een lopend onderzoek. Beide verdachten zaten op dat moment in een auto op de Dorpstraat. Op het moment van de aanhouding probeerden de verdachten te vluchten. Ze reden de Akersteenweg op en kwamen in aanrijding met een vrachtauto om vervolgens tegen een verkeerslicht tot stilstand te komen. Beide verdachten, een man en een vrouw, zijn aangehouden. De man liep raakte bij het incident gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De betrokken agenten zijn eveneens ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ze raakten lichtgewond bij het incident. De vrouwelijke verdachte is overgebracht naar het politiebureau. (De personalia van beide verdachten zijn op dit moment nog niet bekend.)

Getuigenoproep
De politie is gestart met het onderzoek en komt graag in contact met getuigen die de aanrijding op de Akersteenweg hebben zien gebeuren. Was u vrijdagmiddag rond 15.00 uur op de Dorpstraat en/of de Akersteenweg in Maastricht en was u getuige van de aanrijding? Bel dan met de politie via 0900-8844.