Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident park de Oeverlanden; recherche zoekt beeldmateriaal

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op zaterdagmiddag 8 augustus heeft rond 16.25 uur een schietincident plaatsgevonden in park de Oeverlanden. De recherche is een onderzoek gestart en is daarbij specifiek op zoek naar beeldmateriaal gemaakt voorafgaand aan en tijdens het incident.

Schietincident park de Oeverlanden; recherche zoekt beeldmateriaal

Bij het schietincident is de 24 jarige Bas van Wijk ernstig gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De schutter is vooralsnog voortvluchtig.

Getuigenoproep

Op het moment van het schietincident was het druk bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad (De Nieuwe Meer). Om helderheid over de toedracht te krijgen, wil de recherche graag in contact komen met mensen die daar voorafgaand of tijdens het incident aanwezig waren en met wie nog niet is gesproken of van wie nog geen contactgegevens zijn genoteerd.

Beeldmateriaal

Ook beeldmateriaal gemaakt in de periode voor 16.25 uur, tijdens het schietincident of in de eerste ogenblikken erna wil de recherche graag ontvangen. Daarbij benadrukt de politie dat ook beeldmateriaal, bijvoorbeeld selfies of filmpjes, waarvan u denkt dat het waarschijnlijk niet van belang kan zijn voor het onderzoek, toch waardevol kunnen zijn. Was u in de uren voorafgaand aan het schietincident bij de zwemsteiger, deelt u dan uw beelden met de recherche.  

Was u getuige, heeft u informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, waar u rechtstreeks beeldmateriaal kunt uploaden en ter beschikking kunt stellen aan de politie.