Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie rolt crystal methlab op en arresteert vijf mannen

Gepubliceerd op:

Westdorpe - In een loods aan de Kreekdreef is maandag avond laat een groot crystal methlab ontdekt. De politie hield ter plaatse vijf mannen aan.

Politie rolt crystal methlab op en arresteert vijf mannen

De politie kwam de drugslaboratorium op het spoor na een tip. Met behulp van een arrestatieteam werd rond middernacht een inval in de loods gedaan. Hier werden vijf mannen gearresteerd. Het gaat om mannen in de leeftijd van 30, 39, 48, 53 en 56 jaar afkomstig uit Dominicaanse Republiek en Mexico. Het vijftal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Zij zitten nog vast en worden dinsdag verhoord.

Onderzoek en ontmantelen

Op het terrein staan een woning en enkele loodsen. In de achterste loods werd het crystal methlab aangetroffen. Dinsdag volgt een uitgebreid onderzoek door politiemensen van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO). Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs. Ook het team Milieu van de politie doet dinsdag onderzoek omdat het drugsafval vermoedelijk naar een voormalige mestkelder, onder de loods, werd geleid.