Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Crystal methlaboratorium bijna ontmanteld

Laatst gewijzigd op:

Westdorpe - Het onderzoek in de loods aan de Kreekdreef naar het crystal methlab wordt vermoedelijk vandaag (woensdag) afgerond. Het volledige drugslaboratorium is dan ontmanteld en afgevoerd. Alle spullen worden daarna vernietigd.

Crystal methlaboratorium bijna ontmanteld

Voor het afvoeren van alle materialen zijn diverse vrachtauto's ingezet. Deze spullen worden vernietigd. Uit het onderzoek door experts van  het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is gebleken dat sprake was van een groot drugslaboratorium. In het lab werden halffabricaten verwerkt tot het eindproduct. De politie heeft onder andere enkele honderden kilogrammen crystal meth in beslag genomen. De exacte hoeveelheid kan vanwege het onderzoeksbelang nog niet bekend worden gemaakt. De aangehouden mannen sliepen in twee caravans in de loods.

Rechter commissaris

Hoewel het onderzoek en de ontmanteling in de loods vermoedelijk vandaag kan worden afgerond, wordt het rechercheonderzoek voortgezet. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. De vijf aangehouden mannen worden aan het eind van de week aan de rechter commissaris voorgeleid.

Film

Hierbij een link naar een korte film van het drugslab: https://fb.watch/27j50FEeRS/